FENUAGalleri

Galleri

Fra Han-dynastiets tid 200-24 f. kr. bekræfter kilder, at nåle med og uden tilført varme bliver brugt til behandling af sygdomme blandt velstillede samfundsklasser i Kina og tilstødende regioner.
Grundlaget for akupunkturen er forståelsen af meridianerne. Meridianerne dækker hele kroppen og forbinder kroppens inderste, hvor de har kontakt med vores vigtigste organer og med vores yderste hudlag. Langs meridianerne findes akupunkturpunkter, som alle har særlige egenskaber, når de påvirkes.
Akupunktur er i dag udbredt på tværs af alder og køn. Det er en behandlingsmetode, der understøtter kroppene dybe ressourcer og evne til at reparere sig selv efter ydre og indre stress, traumer, operationer eller udsættelse for sygdomsfremkaldende belastning.
Akupunktur kan være en effektiv hjælp til dig med kroniske eller akutte tilstande, og fysiske som psykiske symptomer.
Hos FENUA bliver din behandling udformet specifikt efter en analyse af dine symptomer og tegn. Sammen prioriterer vi indsatsen, så din behandling sker fokuseret, realistisk og baseret på en åben dialog.
Fordelt på kroppen og langs meridianerne findes akupunkturpunkter. Hvert punkt tilskrives særlige egenskaber. Observation og palpering af muskler, hud og væv , der løber langs meridianernes forløb giver relevant information om ubalancens tilstand.
Qi er ifølge den klassiske kinesiske akupunktur betegnelsen for kroppens grundlæggende energi. I en balanceret krop flyder qi effektivt og uhindret i meridianbanerne og sørger for at næringsrigt blod og væske cirkuleres i kroppen, bortskaffer affaldsstoffer og sikrer, at organerne kan udføre deres vitale funktioner og samarbejde uhindret, hvilket er afgørende for vores sundhed og velvære.
Hvile og restitution er afgørende for kroppens ydeevne og modstandskraft. En lang række kropslige processer foregår under søvnen. Akupunktur hjælper mange med at genoprette en hensigtsmæssig søvnrytme og understøtte kvaliteten af din søvn, samtidig adresserer behandlingen de bagvedliggende årsager til din søvnudfordring.
Akupunktur kan effektivt understøtte et vægttab. Men nålene alene kan ikke sænke vægten. Din livsstil, kost, motion og følelser vil have indflydelse på resultatet. Akupunktur virker ind på fordøjelsessystemet og virker regulerende på de hormonelle systemer og hjælper med at genoprette balancen i de organer og fysiologiske systemer, hvor aktiviteten er for høj eller for langsom.
El-akupunktur og cupping er effektive redskaber til rehabilitering af sportsskader. Her behandles en akillessene hos en løber. Ved at tilføre mild strøm kan man forbedre cirkulationen af vitale væsker, blod og næringsstoffer til skadesområdet, dæmpe inflammation og accelerere kroppens egen helingsproces.
Med sterile engangsnåle som sit primære redskab går og en akupunkturbehandling i sin enkelthed ud på at balancere tilstande i meridianerne.
Kosmetisk ansigtsakupunktur kaldes i dag også kosmetisk aku-terapi. Det primære redskab er hårtynde nåle, som indføres skånsomt i hudens yderste lag, i muskulatur og bindevævet omkring et udsat område. Alt efter behov vil nålebehandlingen blive suppleret med naturligt tilført kollagen, Gua Sha, cupping og akupressur.